1. Home
  2. Wordpress
  3. Loopia Boost – WordPress
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Loopia Boost – WordPress

Loopia Boost – WordPress

Boost-plattformen är optimerad att fungera bra med WordPress. Din WordPress sida ska fungera automatiskt efter en flytt till plattformen, men i vissa fall kan vissa inställningar behöva ändras beroende på hur sidan är uppbyggd.
Notera att Multisite inte fungerar på Boost-plattformen.

Information om hur WordPress fungerar med de olika cachelösningarna på plattformen hittar du här:

Nedan listas några vanliga problem eventuella lösningar. Skulle du upptäcka något som inte listas här kan du maila support@loopia.se och berätta.

Skicka e-post

Om din WordPress-sida skickar epost, tex via ett kontaktformulär eller ordrar i WooCommerce behöver du ha ett SMTP-tillägg om du inte redan har det. Detta då vi ej tillåter epost att skickas oautentiserat direkt från Boost-plattformen. Detta kommer också att öka dina utskicks chanser att nå mottagaren då de får en högre leveransbarhet om de skickas autentiserat via SMTP. Detta rekommenderar vi även att du har på den vanliga UNIX-plattformen och på Boost är detta ett måste för att skicka epost.
Se denna guide om hur du ställer in ett SMTP-tillägg i din WordPress.

Wordfence

För att aktivera brandväggen i Wordfence behöver inställningen “auto_prepend_file” ändras till “wordfence-waf.php”. Detta kan göras direkt i kundzonen.

WPML

I WPML-versioner före 3.7.0 satt tillägget nya cookies vid varje sidförfrågan vilket gjorde att sidcachen aldrig var aktiv. För att lösa detta behöver du uppdatera till version 3.7.0 eller senare.