1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Auktoriseringskod

Auktoriseringskod

Du hittar samtliga auktoriseringskoder (Auth-code, EPP-kod, flyttkoder), för domäner vi är registrar för, i din Loopia Kundzon (www.loopia.se/loggain)

Sök/klicka där på det domännamn som du vill ha koden för och välj sedan i det nya fönster som öppnas ”Transfer av domännamn” för att generera en kod.

Denna kod kan du sedan använda hos din nya registrar för att göra en transfer av domännamnet till dem. För .SE och .NU domännamn så får du alltid en ny giltig och korrekt auktoriseringskod varje gång du trycker på ”Generera auktoriseringskod”

Får du felmeddelandet: ”Auktoriseringskod kan inte genereras för domännamn du ej äger” eller andra bekymmer med din auktoriseringskod, kontakta registry@loopia.se för mer information rörande just den domänen. Glöm inte ta med ditt kundnummer.

Notera att för att .BE-domännamn behöver du vända dig till https://www.dnsbelgium.be/ för att begära ut en auktoriseringskod.

Om du inte kan få ut en kod så beror det ofta på att vi inte är registrar för domännamnet. Du kan se vem som är registrar för domännamnet på https://whois.loopia.se/