1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Återaktivera domän som löpt ut
  1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Återaktivera domän som löpt ut

Återaktivera domän som löpt ut

Denna guide förklarar hur man snabbt kan återställa domän via vår kundzon och vår Prepaid-tjänst.
Observera att olika toppdomäner har olika lång tid på sig att återaktivera och att de även förekommer olika kostnader för de olika domänerna.

I guiden nedan har vi valt en .se-domän som exempel och vid återaktivering av denna så tillkommer inga kostnader förutom årsförnyelseavgiften.

Se denna lista för aktuella priser för återaktiveringar av domäner.

OBS! Notera att alla steg i guiden måste genomföras för att återaktivera ditt/dina domännamn.

Du kan återaktivera en utgången domän i kundzonen genom att följa dessa steg:

1. Börja med att logga in i din kundzon och klicka sedan på det domännamn som du önskar att återaktivera, det kommer att visas som rödmarkerat i domänlistan.

När du har klickat på domänen så kommer en ruta att öppnas och du kommer se en knapp för att återaktivera din domän, Återställ domän.

Efter att du har klickat på ”Återställ domän” så kommer sidan att expandera och ge dig valet att beställa en återaktivering utav domännamnet.

2. Summan för återaktiveringen tas från din tillgängliga Prepaid-summa. Har du ett tillgodohavande så kan du hoppa över följande steg, har du ingen Prepaid-summa tillgänglig så kan du skapa en faktura genom att först klicka på Fyll på här. Du kan läsa mer om Loopia Prepaid här.

3. När tillräckliga medel finns tillgängliga i ditt konto så klickar du på Bekräfta.

När du har klickat på Bekräfta så kommer du att få bekräfta att du önskar nyttja beloppet från din aktuella Prepaid-pott ytterligare än gång.

Efter att återaktiveringen är registrerad så kan det ta upp till 48h innan domänen åter är aktiv igen.

Har du frågor angående förfarandet att återaktivera din domän så är du givetvis välkommen att kontakta vår support. Observera att vår support ej kan återaktivera dina domäner åt dig utan dessa måste återaktiveras enligt denna guide.