1. Home
  2. Databaser
  3. Exportera en MariaDB/MySQL-databas

Exportera en MariaDB/MySQL-databas

Inne i Loopia Kundzon kommer du åt de dagliga backuper vi gör av din databas. Du kan även göra manuella backuper av databasen härifrån. Börja med att logga in i kundzonen.

Bläddra sedan ner och klicka på din databas som finns under rubriken ”Databaser”.

Om du i rutan som dyker upp klickar på knappen ”Återställ backup” får du upp en lista över alla automatiska backuper vi har tagit av din databas. Du ser även här när respektive backup har tagits. Klicka på länken ”Ladda ner” för att spara ner den önskade backupfilen till din dator.

Skapa en manuell backup

För att skapa en manuell backup av din databas kan du använda dig av verktyget phpMyAdmin som finns tillgängligt genom Loopia Kundzon. Börja med att logga in i phpMyAdmin.

För att skapa en backup av databasen klickar du på fliken ”Exportera” högst upp på sidan. Oftast behövs inga speciella inställningar göras här, så klicka bara på ”Kör”. Du kommer då få upp en ruta där du kan välja var på din dator du vill spara ner backup-filen.

phpmyadmin-exportera