1. Home
  2. Loopia Sitebuilder (Äldre versioner)
  3. Sitebuilder: Hur gör man text eller en bild till länk?

Sitebuilder: Hur gör man text eller en bild till länk?

Denna guide gäller Sitebuilders installerade före 2020-06-23

Länkar är bra om man vill leda en besökare till en annan intern sida, eller en extern plats. Det går även att göra länkar som öppnar upp e-postprogrammet för den som klickar och anger din e-postadress som mottagare för ett nytt e-postmeddelande.

Det är möjligt att göra både text och bilder till länkar.

Skapa en textlänk

Blåmarkera den text som du önska göra till länk enligt nedan. På den lilla inställningspanel som dykt upp i toppen av sidan klickar du sedan på det val som ha en kedja som ikon. Se steg #1 och #2 på nedanstående bild:ss+(2015-11-10+at+08.54.30)

En ruta där du kan fylla i inställningarna dyker då upp. De olika alternativen är enligt nedan:

Sida i den här webbplatsen
Ger dig alternativet att länka till någon av de sidor som du byggt i din Sitebuilder.

Extern länk
En extern länk är länkar till sidor som inte är byggda i din Sitebuilder, t.ex. en Facebook-grupp eller Google.se.

E-postadress
Klickar en besökare på denna länk så kommer det e-postprogram som besökaren eventuellt har lokalt på datorn att öppna en ruta för ett nytt meddelande. Den e-postadress som du anger här bland inställningarna kommer då läggas in som mottagare för det nya mailet automatiskt.

Filen lagras i den här webbplatsen
Denna funktion används om man vill länka till en fil som finns uppladdad till ens Sitebuilder, t.ex. en PDF-fil.
Har man inte redan laddat upp en fil så finns det valet efter att man tryckt på ”Bläddra”.

ss+(2015-11-10+at+08.58.37)

Innan du sparar länken så kan du även välja om den sida som länken går till ska öppnas upp i ett eget fönster eller inte.

Skapa en bildlänk

Dra ut widgeten som heter ”Bild” till önskad plats på sidan. Håll sedan musen över bilden som läggs in som standard för att få fram valet ”Redigera” som nedanstående bild visar.

ss+(2015-11-10+at+10.44.23)

På den panel som då dyker upp finns valet ”Välj länk” som du du klickar på för att få fram samma inställningsruta som beskrivs längre upp i guiden där man t.ex. kan välja mellan interna och externa länkar.

ss+(2015-11-10+at+10.54.01)

Lägg bara in de inställningar du önskar ha och spara sedan. Du har nu gjort en bild till en länk!