1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Hur lägger jag in Squarespace uppgifter?

Hur lägger jag in Squarespace uppgifter?

Om du är kund hos Squarespace och vill peka ditt domännamn till din sida så vill de att du hos oss lägger in ett antal DNS-poster.

Dessa hittar du i din kontrollpanel hos Squarespace och det ser vanligen ut som bilden nedan:

Dessa inställningar lägger du in i din DNS-Editor för domänen i din Loopia Kundzon.

Börja med att kontrollera att din domän har Loopias namnservrar. Det gör du på http://whois.loopia.se Ange där din domän och kontrollera att den har ns1.loopia.se och ns2.loopia.se angivna som namnservrar. Om den ej har det bör du kontakta den leverantör som du har namnservrarna hos och där lägga in dessa inställningar.

För att skapa dessa poster, börja med att klicka på den domän du vill redigera och välj sedan först att parkera den. Detta genom att välja ”Inga inställningar–>Parkerad”. Detta kommer ej att påverka domänens Epost-inställningar men eventuell webbsida hos oss på Loopia raderas då för att du istället använder sidan hos Squarespace istället.

Efter att du parkerat domänen väljer du DNS-editorn.

Här ska du nu lägga till och ändra lite poster och vi börjar med verifieringsposten.

Vi börjar med att lägga in verifieringssträngen (den med en massa bokstäver/siffror i följd). Denna verifierar för Squarespace att du äger/har kontroll på domänen. Du gör detta genom att välja ”Lägg till Subdomän” och anger sedan den unika textsträng du fått av Squarespace. Under Typ: anger du CNAME, TTL kan du ange 3600 eller 300 och under Data: anger du verify.squarespace.com.  Spara sedan genom att välja ”Lägg till”

Nu kommer Squarespace inom 24 timmar att hitta denna verifiering och din sida kommer då att kunna visas hos dem efter att du har lagt in resterande DNS-poster.

Nästa steg är att lägga in de IP-adresser (oftast 4 stycken) som Squarespace använder. Detta gör du i DNS-editorn under subdomänen som heter @.  Radera först de A-records som finns under @-subdomänen. Det är de som har Typ: A och en IP-adress efter sig. Radera inga andra rader. Efter det väljer du ”Lägg till record” under @ och lägger in de IP-adresserna en och en.

När du har lagt in samtliga Ip-adresser scrollar du ner till subdomänen www i DNS-editorn. Om den ej finns skapar du först denna subdomän. Radera sedan samtliga DNS-poster/rader som finns på www-subdomänen och välj sedan ”Lägg till Record”.

Lägg här till ett CNAME som du väljer ska peka mot ext-cust.squarespace.com

Välj lägg till.

Vanligen så fungerar sedan pekningen till sidan inom 24 timmar.