1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Vilka PHP-moduler finns tillgängliga på servern?

Vilka PHP-moduler finns tillgängliga på servern?

Om du har en domän hos oss med konfigurationen Hemsida hos Loopia > Unix kan du se vilka PHP-moduler som finns tillgängliga på servern genom att skapa en egen .php-fil på FTP-utrymmet och sedan besöka den med en webbläsare.

Den .php-fil som du skapar ska innehålla följande kod:

<?php
phpinfo();
?>

Ge sedan .php-filen ett passande namn, t ex info.php och ladda upp den i public_html-mappen för din domän, exempelvis /mindoman.se/public_html/.

När du besöker filen som då ligger på mindoman.se/info.php kommer du få upp en lång lista med information om PHP på servern där filen ligger.

Nedan ses ett exempel på hur det såg ut på en server med PHP 8.1 2022-08-11.

Notera att vi inte installerar nya PHP-moduler på servern på begäran.