1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Skillnaden mellan UNIX och Windows

Skillnaden mellan UNIX och Windows

UNIX (FreeBSD) och Windows är två olika operativsystem vi använder för våra kunders webbservrar. Vad du själv har för operativsystem på din dator har ingen som helst betydelse för ditt val av operativsystem hos oss.

Både UNIX och Windows erbjuder stöd för HTML- och de mest grundläggande hemsidefunktionerna. Det som skiljer dessa operativsystem åt är följande:

• UNIX: Erbjuder stöd för PHP/CGI/Perl/Python.
  • Windows: Erbjuder .NET upp till version 7.

För en vanlig enkel hemsida så rekommenderar vi att man väljer ett UNIX-konto.