Skicka e-post från Gmail med din e-postadress hos Loopia

För att skicka e-postmeddelanden med din Loopia-adress från din Gmail-inkorg behöver du först ha ett webbhotell med tillhörande e-postadress i din kundzon.

Logga först in i ditt Gmail-konto och klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet, därefter på Inställningar.

Klicka därefter på Konton och import och sedan Lägg till ytterligare en egen e-postadress bredvid alternativet Skicka e-post som.

I nästkommande pop-up anger du vilken e-postadress du har hos Loopia du vill skicka e-post som genom att ange det i fältet, klicka ur den redan förbockade rutan behandla som alias och fortsätt sedan med Nästa steg.

I nästkommande ruta skall följande fyllas i:

• SMTP-server: mailcluster.loopia.se
  • Användarnamn: Din kompletta e-postadress
  • Lösenord: Det e-postlösenord som du angett för e-postadressen i Loopia Kundzon
  • Port: 587

Säker anslutning med TLS (rekommenderas) skall vara ibockad.
Fortsätt sedan med Lägg till konto.

När du fullföljt föregående steg kommer ett e-postmeddelande skickas till dig från Gmail med en engångskod som skall anges i fältet i nästkommande ruta, fyll i koden du får i meddelandet och klicka på Bekräfta.

Ett alternativt sätt för att bekräfta sitt konto är att klicka på den medföljande länken som finns i e-postmeddelandet från Google.