1. Home
  2. E-post
  3. Outlook (Outlook365)

Outlook (Outlook365)

Vi ska i denna guide beskriva hur du lägger till ditt e-postkonto i Microsoft Outlook. Först och främst så behöver vi adressera de namnbyten som Microsoft har valt att göra i sin produktkatalog. För Outlook innebär det att programmet idag ingår i Microsofts samlingsnamn Office365 och programmet heter därför Outlook365. Vi väljer för enkelhetens skull att enbart referera till programmet som enbart Outlook.

Då kör vi igång!


Installera ett nytt konto

När du startar programmet första gången så kommer programmet att söka efter konton, du kommer efter det få möjligheten att lägga till din e-postadress. Klicka sedan på Anslut för att gå vidare.

Programmet kommer nu indikera att det lägger till ditt konto för att sedan ge dig valet att ange vilken typ av anslutning som du vill lägga till. I denna guiden lägger vi till ett IMAP-konto (se skillnaderna på de olika typerna här).

Du får efter detta ange din e-postadress lösenord och klicka på Anslut för att gå vidare. Om du är osäker på vilket lösenord som du har angett så kan du ändra lösenordet i din kundzon.

Programmet kommer nu att försöka ange korrekta serverinställningar automatiskt, men du kommer få ange dessa manuellt i nästa steg. Du skall ange följande:

Inkommande e-post

  • Server: mailcluster.loopia.se
  • Port: 993
  • Krypteringsmetod: SSL/TLS

Utgående e-post

  • Server: mailcluster.loopia.se
  • Port: 587
  • Krypteringsmetod: STARTTLS

Klicka sedan på NÄSTA för att slutföra installationen, och om allt gick vägen så möts du av en ruta som säger att ditt konto är tillagt. I annat fall blir du meddelad om att något blev fel och du får då möjligheten att justera inställningarna på nytt.

Om du vill installera Outlook Mobile så markerar du detta innan du klickar på Klar.

Redigera ett befintligt konto

Om du exempelvis behöver byta lösenordet för ditt e-postkonto, eller om du av någon anledning behöver justera någon annan inställning i efterhand så gör du såhär!


Börja med att klicka på Arkiv högst upp i Outlooks meny.

Du kommer nu åt programmets kontoinställningar. Här väljer du Serverinställningar.

Du kan nu i lugn och ro justera båda inkommande- och utgående serverinställningar.

Kicka sedan på Nästa för att uppdatera inställningarna med den nya informationen.


Was this article helpful?

Related Articles