Säga upp mitt konto eller domännamn

Uppsägning av konto

En uppsägning av ditt konto kan göras på något av följande sätt:

1. Logga in i kundzonen och säg upp kontot under Kontoinställningar > Säg upp eller nedgradera kontot.
  2. Låt bli att betala fakturan/påminnelsen för som gäller kontot. Kontot kommer då nedgraderas till ett kostnadsfritt LoopiaDomän-konto.
  3. Fyll i blanketten för uppsägning och skicka in med e-post eller per post.

I uppsägningsformuläret i kundzonen så kan man ange om man vill säga upp kontot per omgående eller låta det löpa abonnemangstiden ut. Kontot kommer då att stängas ned samma dag som abonnemangstiden löper ut.

Man anger här också om man vill behålla domänerna och i så fall nedgradera kontot till LoopiaDNS eller LoopiaDomän.

Uppsägning av ett eller flera domännamn

En uppsägning av ett domännamn kan göras på något av följande sätt:

1. Logga in i kundzonen, klicka på domännamnet du vill säga upp och sedan på antingen
    • Deaktivera domän för att stänga av ytterligare förnyelser av domännamnet
    • Ta bort domän för att även ta bort domännamnet (inklusive tillhörande DNS-inställningar, webbfiler och e-postkonton) från kundzonen.
  2. Låt bli att betala fakturan/påminnelsen för som gäller domännamnet. Domännamnet kommer då automatiskt avregistreras och tas bort från kontot.

Om du har deaktiverat ett domännamn men ångrar dig klickar du på det i kundzonen och sedan på Ångra uppsägning.