Microsoft Outlook för Mac 2011

Så här gör du för att installera ett e-postkonto i Outlook for Mac 2011 i Mac OS X 10.7 (Lion). Vissa avvikelser kan förekomma mellan olika versioner och språk, men det bör vara enkelt att följa denna guide även om du använder en annan version av Outlook for Mac.

Starta programmet enligt de medföljande instruktionerna. Om du startar programmet för första gången startas installationsguiden Välkommen till Outlook direkt, i annat fall går du in i menyn Verktyg och väljer Konton…. Klicka här på plus-knappen (+) längst ned till vänster och välj E-post konto.

Fyll här i följande:

I den här guiden kommer vi att använda IMAP som Kontotyp i rullgardinsmenyn, önskar du att använda POP3 istället, väljer du detta här.

Kontrollera att Använd SSL för att ansluta (rekommenderas) är ibockad för både Inkommande e-post och Utgående e-post.

Klicka på Lägg till konto .

I föregående ruta, klicka på Fler alternativ… knappen längst ner, och välj sedan följande:

Ställ in Autentisering till Använd information för server för inkommande e-post.

Klicka sedan på OK, stäng Konton-rutan och du är klar.

Notera att om du använder IMAP och vill spara skickade meddelanden, utkast och papperskorgen i IMAP-mappar så finns det en bugg i den svenska versionen av Outlook 2011 som kan ställa till det lite. Vi har dock en guide för hur du kommer tillrätta med det här.