Hur betalar jag min faktura med kort?

För att kunna betala din faktura med ett betalkort behöver du ditt fakturanummer och ett domännamn som hör ihop med fakturan (exempelvis ditt användarnamn till Loopia Kundzon). Du behöver även kortnumret på ditt betalkort, förfallodatum och säkerhetskoden som ofta återfinns på baksidan av ditt kort.

Betalingen genomförs på loopia.se/betalaonline

Fyll i fakturanummer och ett tillhörande domännamn

Börja med att gå till loopia.se/betalaonline och fyll i fakturanummer för den faktura som du vill betala samt ett tillhörande domännamn, det går bra med vilket domännamn som helst så länge som det finns i samma konto som fakturan. Fakturanumret hittar du högst upp i högra hörnet på den faktura du fått via mail eller vanlig post.

Klicka på nästa.

Välj att betala med nytt eller ett sedan tidigare sparat kort

I det här här steget kan du välja att betala med ett sedan tidigare sparat betalkort, eller så kan du välja att lägga in ett nytt.

OBS! Om du väljer att betala med ett sparat betalkort så kommer betalningen att gå igenom direkt du klickar på ”Betala”-knappen.

Om du väljer att lägga in ett nytt betalkort så skickas du vidare till en extern sida för att betala genom Nets när du klickar på ”Betala”.

Genomför betalningen via Nets

På den externa betalningssidan från Nets så får du lägga in följande uppgifter:

Betalningsmetod. Välj om du vill betala med MasterCard, VISA eller American Express.

Kortnummer. Det (ofta) 16 siffror långa nummer som finns på framsidan av ditt betalkort.

Förfallodatum (MM/ÅÅ), exempelvis 01/22 om kortet förfaller i Januari 2022.

CVC kod. Säkerhetskoden som vanligtvis finns angiven på baksidan av ditt betalkort.

Därefter kan du behöva bekräfta din betalning genom exempelvis BankID, hur eller om det krävs beror på din kortleverantör.

Få din bekräftelse på att betalningen är genomförd

När betalningen är genomförd skickas du tillbaka till loopia.se/betalaonline där en bekräftelse på betalningen visas. Du kan även se kvitto för din betalning genom Kundzonen > Fakturor (finns längst ned på sidan) > Välj att filtrera efter ”Alla” eller ”Betalda”.