Hur betalar jag med kort?

För att kunna betala din faktura med ett kontokort behöver du ditt fakturanummer, domännamnet som hör ihop med fakturan, ditt kontokortsnummer samt förfallodatum och säkerhetskoden som hör till ditt kontokort.

Du genomför själva betalningen på:

Nedan finner du en förklaring på var du finner informationen du behöver.

Betalningsadress
Betalningsadress är den adress som är angiven på (eller knuten till) betalkortet.
Fakturanummer
Fakturanumret finner du i det övre högra hörnet på fakturan du fått via e-post eller vanlig post.
Domännamn
Domännamnet återfinns vid produktbeskrivningen på fakturan.
Kontokortsnummer
Kontokortsnumret finns normalt alltid präglat på kortets framsida och består ofta av 16 siffror. Vissa korttyper har inte 16 siffror – till exempel Diners Club och American Express har färre siffror. Se bild för exempel.

Förfallodatum
Förfallodatumet finns normalt på framsidan av kortet och har formatet månad/år. Vissa korttyper har inte ett förfallodatum men ett utgivningsdatum. I sådana fall ska utgivningsdatumet användas. Se bild för exempel.

Säkerhetskod
Säkerhetskoden är de tre sista siffrorna i den nummerserie som är tryckt i fältet för namnunderskrift på baksidan av alla kort. (För American Express gäller istället de fyra siffrorna som är tryckta på framsidan). Se bilden under för säkerhetskodens placering på ett MasterCard.

Notera att du inte kan använda begränsade kort som MasterCard Maestro och VISA Electron.