E-postkvota

Vill du begränsa storleken på ett e-postkonto i ditt Loopiapaket så kan du snabbt och smidigt justera tillåten kontostorlek för en specifik e-postadress i din Loopia Kundzon.

Logga in i din Loopia Kundzon och klicka/sök upp den e-postadress du vill ha en utrymmesbegränsning på.
I den efterföljande panelen så ser du direkt hur mycket utrymme adressen tar upp för tillfället och kan där genom att klicka på ”Ställ in kvota” justera det utrymme som den specifika e-postkontot kan nyttja.

Du kan nu dra och släppa slidern för att ställa in önskat utrymme för det specifika e-postkontot. Klicka sedan på spara.

Vad händer om man överskrider utrymmet?

När ett e-postkonto närmar sig sin kvotagräns så kommer man att få ett e-postmeddelande om detta.
Första varningen kommer när 90% av e-postkontots utrymme är upptaget. Den andra kommer vid 95% upptaget utrymme.
Om kontots utrymme upptas till 100% så kommer meddelanden ej att levereras utan studsa tillbaka till avsändaren tills dess att man antingen utökat utrymmet eller rensat i e-postkontot så att man kommer ner under utsatt maxgräns. En varning om att kontot är till 100% fyllt skickas till mottagaren när detta sker.