1. Home
  2. VPS
  3. Byta lösenord på LoopiaVPS

Byta lösenord på LoopiaVPS

När du har anslutit till din VPS kan det vara bekvämt att byta lösenord till något som är lättare att komma ihåg än det som skapas automatiskt vid installationen.

Du byter lösenord med följande kommando i terminalfönstret på din VPS:

passwd

Observera att vi i detta exempel använt Ubuntu som distro. Då Ubuntu är baserat på Debian så bör du ofta kunna utföra samma tillvägagångssätt ifall du använder Debian, men om du använder annan distro kan instruktionerna skilja sig avsevärt.