1. Home
  2. Wordpress
  3. Återställ lösenord WordPress

Återställ lösenord WordPress

Har man glömt lösenordet till sin WordPress kan man i de flesta fall begära ut ett nytt lösenord från inloggningsrutan. Klicka på Glömt lösenordet? och följ instruktionerna för att få ett nytt lösenord utskickat till din e-postadress.

wordpress-forgot-password

Återställ lösenordet i databasen

Ibland fungerar inte metoden ovan. Till exempel har man kanske inte kvar e-postadressen som är kopplad till WordPress-användaren. Då får man istället gå in i databasen där WordPress-användarna finns och manuellt lägga in ett nytt lösenord där.

Börja med att logga in i databasen med phpMyAdmin.

Klicka dig in på tabellen som slutar på users. Har du installerat WordPress på egen hand heter tabellen troligen wp_users. Har du installerat den genom vår One Click Installer heter den oftast wp_dindoman_se_users.

phpmyadmin-users-table

Klicka på Redigera-knappen för den användare du vill ändra lösenordet.

phpmyadmin-edit

I fältet som heter user_pass väljer du funktionen ”MD5″ och som värde det nya lösenord som ska användas. Klicka därefter på Kör.

phpmyadmin-wordpress-password

Nu har denna användaren ett nytt lösenord och ni ska nu kunna logga in på er WordPress-installation.