1. Home
  2. Webbhotell
  3. Flytta en Joomlahemsida
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Flytta en Joomlahemsida

Flytta en Joomlahemsida

Att flytta en Joomlahemsida mellan två domännamn är relativt enkelt

Du behöver en FTP-programvara installerad på din dator och inloggningsuppgifter för FTP till ditt webbhotell.
Guider till olika FTP-klienter hittar du hur här
Information om hur du skapar FTP-inloggningsuppgifter i din kundzon hittar du här

Startplats:
http://ny.mindoman.se/
sökväg till filer: /ny.mindoman.se/public_html/

Mål:
http://mindoman.se/
sökväg till filer: /mindoman.se/public_html/
(Det domännamn som du ska flytta hemsidan till behöver vara konfigurerat i din Loopia kundzon som Hemsida hos Loopia och på plattformen UNIX)

1. Börja med att kopiera materialet från mappen ny.mindoman.se/public_html till
mindoman.se/public_html

Du laddar ner din configuration.php-fil för din nya webbplats som finns i mappen /public_html/

2. Öppna configuration.php med exempelvis Notepad eller Notepad++ och ändra på följande rader:

var $live_site = '';
var $log_path = '/din/absoluta/sökväg/ny.mindoman.se/logs';
var $tmp_path = '/din/absoluta/sökväg/ny.mindoman.se/tmp';
var $cache_path = '/din/absoluta/sökväg/ny.mindoman.se/cache';
var $ftp_root = 'public_html/';

Till:

var $live_site = '';
var $log_path = '/din/absoluta/sökväg/mindoman.se/logs';
var $tmp_path = '/din/absoluta/sökväg/mindoman.se/tmp';
var $cache_path = '/din/absoluta/sökväg/mindoman.se/cache';
var $ftp_root = 'public_html/';

Har du ställt in din adress på denna rad:

var $live_site = 'http://ny.mindoman.se';

Ändras det till:

var $live_site = 'http://mindoman.se';

3. Spara sedan ändringarna och ladda upp configuration.php-filen igen. (Välj att skriva över befintlig fil om du får en fråga om detta)

Laddas inte hemsidan korrekt i detta läge. Kontrollera då, i en textredigerare, filen .htaccess-filen (som ligger direkt i mappen public_html), så att adressen är rätt även på raden RewriteBase. Om inte så ändrar du även där.

4. Klart.