1. Home
  2. Webbhotell
  3. Säga upp mitt konto eller domännamn
  1. Home
  2. Loopia Kundzon
  3. Säga upp mitt konto eller domännamn
  1. Home
  2. Domäner/DNS
  3. Säga upp mitt konto eller domännamn

Säga upp mitt konto eller domännamn

Uppsägning av konto

En uppsägning av ditt konto kan göras på något av följande sätt:

1. Logga in i kundzonen och säg upp kontot under Kontoinställningar > Säg upp eller nedgradera kontot.
  2. Om du väljer att avstå från att betala fakturan/påminnelsen som gäller kontot. Kontot kommer då nedgraderas till ett kostnadsfritt LoopiaDomän-konto. Notera att detta inte fungerar om du har ett betalkort sparat i kontot och har aktiverat automatiska betalningar.

I uppsägningsformuläret i kundzonen så kan du ange om du vill säga upp kontot per omgående eller låta det löpa abonnemangstiden ut. Kontot kommer då att stängas ned samma dag som abonnemangstiden löper ut.

Om du vill säga upp din tjänst men behålla domänerna kan du istället nedgradera kontot till LoopiaDNS eller LoopiaDomän.

Uppsägning av ett eller flera domännamn

En uppsägning av ett domännamn kan göras på något av följande sätt:

1. Logga in i kundzonen, klicka på domännamnet du vill säga upp och sedan på antingen
    • Deaktivera domän för att stänga av ytterligare förnyelser av domännamnet
    • Ta bort domän för att även ta bort domännamnet (inklusive tillhörande DNS-inställningar och e-postkonton) från kundzonen.
  2. Om du väljer att avstå från att betala fakturan/påminnelsen som gäller domännamnet. Domännamnet kommer då automatiskt avregistreras och tas bort från kontot. Notera att detta inte fungerar om du har ett betalkort sparat i kontot och har aktiverat automatiska betalningar.

Om du har deaktiverat ett domännamn men ångrar dig klickar du på domännamnet i kundzonen och sedan på Ångra uppsägning.

Notera att om det domännamn du vill säga upp är det sista i kontot kan du inte välja att Ta bort det utan behöver säga upp kontot under Kontoinställningar > Säg upp eller nedgradera kontot.