D-Link

De flesta (äldre) hemmaroutrar av märket D-Link har en inbyggd DynDNS-klient. Denna fungerar bra att använda med vår DynDNS-tjänst. De modeller vi har testat och som använts till den här guiden är DIR-655 och DIR-855. Om du har en annan modell kan det se något annorlunda ut. Och i vissa fall kanske din router inte har en inbyggd DynDNS-klient. Du hittar inställningarna för den klienten i administrationsgränssnittet för din router. Detta ligger vanligtvis på https://192.168.0.1 men kan även ligga på en annan adress beroende på hur just din router är konfigurerad.

Inställningarna

I administrationsgränssnittet för din router så finns DynDNS-inställningarna under ”Tools” > ”Dynamic DNS”. Du kan se i följande bild hur det ser ut när inställningarna är gjorda.

Server-adressen är alltid densamma, dyndns.loopia.se. ”Host Name” är det domännamn, eller den subdomän du önskar uppdatera dynamiskt. ”Username” och ”Password” är dina inloggningsuppgifter till kundzonen. Med ”Timeout” ställer du in hur ofta som kontroll och eventuell uppdatering ska ske, i antal timmar. Standardinställningen för ”Timeout” är 576 timmar.