Loopiadns.com

Man kan använda sig utav en tillfällig Loopiadns.com-adress om man t.ex. fortfarande har sin hemsida hos en extern leverantör, och vill börja bygga på en ny hemsida hos oss.

För att komma åt den tillfälliga adressen på följande exempeldomän: mindoman.se så ändrar du bara till följande adress: mindoman.se.loopiadns.com i din webbläsare.

OBS! Loopiadns.com-adressen fungerar inte över https, den laddar endast på http.

Om ni använt vår One Click Installer så kan vissa inställningar behöva ändras manuellt för att detta ska fungera ordentligt. För att kunna korrigera detta behöver ni en FTP-klient

WordPress

När du lyckats ansluta till vår FTP-server så behöver du editera filen i följande katalogstruktur: /mindoman.se/public_html/wp-config.php

Där behöver du leta upp följande två rader
(Om dessa rader inte finns behöver du lägga till dem, förslagsvis högst upp i filen direkt under ”<?php” så de blir lätta att komma åt vid ett senare tillfälle):

define('WP_HOME','http://mindoman.se');
define('WP_SITEURL','http://mindoman.se');

Och ändra till följande:

define('WP_HOME','http://mindoman.se.loopiadns.com');
define('WP_SITEURL','http://mindoman.se.loopiadns.com');
$_SERVER['HTTP_HOST'] = 'mindoman.se.loopiadns.com';

När du ändrat eller lagt till dessa tre rader så behöver du ladda upp filen till samma katalogstruktur som ovan.

Besök sedan din hemsida med den nya adressen för att göra en sista ändring i själva WordPress-kontrollpanelen så att dina bilder laddas korrekt.

Gå till Inställningar > Media och ändra Fullständig sökväg till filer. På denna adress skall du lägga till .loopiadns.com på slutet.
Exempel:

http://mindoman.se.loopiadns.com

Om du har en installation av WordPress gjord via vår One Click Installer innan 2021-03-10 så installerades mediafilerna i en media-subdomän. I det fallet (om du inte har ändrat detta manuellt) så ser länken istället ut såhär: http://media.mindoman.se

När du känner att du vill byta från din nuvarande leverantör till oss så behöver du ta bort dessa tre rader och ladda upp wp-config.php-filen till vår server igen.

Joomla

I Joomla behöver man inte uppdatera någon konfigurationsfil, utan du kan direkt besöka din Joomla-sida på följande adress:

http://mindoman.se.loopiadns.com

Byt då ut mindoman.se mot ert domännamn där Joomla är installerat.

OpenCart

När du lyckats ansluta till vår FTP-server så behöver du editera filen i följande katalogstruktur: mindoman.se/public_html/admin/config.php

Där behöver du leta upp följande fyra rader:

define('HTTP_SERVER', 'http://mindoman.se/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://mindoman.se/');
define('HTTPS_SERVER', 'http://mindoman.se/admin/');
define('HTTPS_IMAGE', 'http://mindoman.se/image/');

Dessa skall ändras till följande:

define('HTTP_SERVER', 'http://mindoman.se.loopiadns.com/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://mindoman.se.loopiadns.com/');
define('HTTPS_SERVER', 'http://mindoman.se.loopiadns.com/admin/');
define('HTTPS_IMAGE', 'http://mindoman.se.loopiadns.com/image/');

Du behöver även ändra filen under /mindoman.se/public_html/config.php. Leta upp nedanstående rader:

define('HTTP_SERVER', 'http://mindoman.se/');
define('HTTPS_SERVER', 'http://mindoman.se/');

Dessa skall ändras till följande:

define('HTTP_SERVER', 'http://mindoman.se.loopiadns.com/');
define('HTTPS_SERVER', 'http://mindoman.se.loopiadns.com/');

När du ändrat dessa rader så behöver du ladda upp filerna till samma katalogstruktur som ovan.

När du känner att du vill byta från din nuvarande leverantör till oss så behöver du ändra tillbaka dessa rader i båda config.php-filerna.

MediaWiki

I MediaWiki behöver man inte uppdatera någon konfigurationsfil, utan du kan direkt besöka din MediaWiki-sida på följande adress:

http://mindoman.se.loopiadns.com

Byt då ut mindoman.se mot ert domännamn där MediaWiki är installerat.