1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Förbereda domän för vårt dyndns-stöd

Förbereda domän för vårt dyndns-stöd

Som kund till oss så kan du använda dig utav vårt DynDNS-stöd för att uppdatera dina domännamns IP-adresser. Det är varken svårt eller tidskrävande, men några justeringar krävs.

För att använda ditt/dina domännamn med vårt DynDNS-stöd så behöver du följande:

• LoopiaDNS- eller webbhotellpaket
  • En domän
  • Router med stöd för DynDNS, dator med DynDNS-klient eller valfri server

Börja med att klicka på önskat domännamn i din kundzon.

Vi har i guiden valt att utgå från den normala inställningen för ett domännamn, parkerad, som oftast är den inställning som är vald för ditt domännamn om du ej ännu har gjort något med domännamnet.

Under Fler inställningar för: mindoman.se klickar du efter detta på DNS-editor för att få fram de avancerade inställningarna för ditt domännamn.

Ta bort samtliga subdomäner som du ej använder (ex. e-post) och värden förutom @ och * (wildcard) på Ta bort.

Klicka sedan på Lägg till record under @ och välj A-pekare som Typ. Ange ditt aktuella externa IP-nummer under Data. Du kan kontrollera ditt aktuella IP-nummer här

Efter detta skapar du ett CNAME under * till det egna domännamnet. Detta gör att oavsett vad som skrivs innan domännamnet så kommer besökaren att vidarebefordras till det IP-nummer som du har angivit under @.

Det kan ta ett par timmar, i längsta fall upp till 24 timmar, innan detta fungerar som önskat men efter detta så kan du hantera alla besök på domänen i din router, dator eller server.

Se gärna våra guider för hur du ställer in eventuell router eller DynDNS-klient här.