1. Home
  2. Applikationsbrandväggen (WAF)

Applikationsbrandväggen (WAF)

En applikationsbrandvägg, även känd som Web Application Firewall (WAF), är en säkerhetslösning som skyddar webbapplikationer som WordPress och Joomla. Den övervakar och filtrerar HTTP-trafiken mellan webbplatsen och internet. Genom att analysera trafiken kan en WAF identifiera och blockera attacker som utnyttjar sårbarheter, exempelvis SQL-injektioner, cross-site scripting (XSS), och DDoS-attacker. En WAF hjälper dig att skydda din webbapplikation och öka säkerheten för dina användares data och integritet.

Här på Loopia skyddas alla dina sidor på UNIX/Autobahn/Boost av vår applikationsbrandvägg.
Otillåten trafik stoppas från att nå din sida.

Du kan själv aktivera eller inaktivera din WAF i din Loopia kundzon.
Klicka på den domän du vill administrera och kryssa i eller ur rutan för applikationsbrandväggen.

Varför stänga av WAF?

Varje dag stoppar vår brandvägg hundratusentals anrop mot våra servrar och skyddet uppdateras ständigt för nya hot.
Ibland kan dock legitim trafik blockeras eftersom den liknar en attack.
Till exempel kan ett tillägg försöka göra externa anrop eller en filuppladdning kan få timeout.
Försök att stänga av din WAF tillfälligt för att se om trafiken går igenom.
Aktivera sedan din WAF igen.
Kontakta också support@loopia.se med information om den felaktiga blockeringen.