1. Home
  2. SSL
  3. Hur ser jag om jag har Lets Encrypt på min sida?
  1. Home
  2. Wordpress
  3. Hur ser jag om jag har Lets Encrypt på min sida?

Hur ser jag om jag har Lets Encrypt på min sida?

I din webbläsare kan du enkelt se vilken typ av SSL-certifikat som din hemsida nyttjar.
I exemplet nedan förklarar vi hur du ser detta i webbläsaren Google Chrome.

Hur ser jag om min hemsida nyttjar Let’s Encrypt?

1. Öppna Google Chrome och skriv in din hemsidas webbadress (URL) med https://

2. Tryck Ctrl+Shift+I (stort i) för att öppna webbläsarens utvecklarverktyg.

3. Ladda om hemsidan.

4. Välj fliken Säkerhet/Security i utvecklarverktyget, där visas vilken typ av SSL-certifikat din sida skyddas med.

Om din sida visas som ”Ej säker” kan du här se orsaken. Det kan t ex vara att:

• …din sida gör anrop mot en eller flera bilder via http. Sidan försöker då att laddas via https men när den i sina anrop fortfarande ska ladda dessa bilder via http blir den inte 100% skyddad och visas därför som ”Ej säker” i webbläsaren.

Du kan klicka på länken för att se exakt vilka anrop det är som fortfarande sker via http. Justera sedan detta i din sidas kod eller databas. Använder du WordPress för din hemsida kan du följa denna guide.

• …någon av din hemsidas Widgets innehåller egen html-kod som anropar bilder via http. Justera då detta direkt i din widget.