Installera e-post i iPhone och iPad

Denna guide visar hur du kan installera ett Loopia e-postkonto i din iPhone eller iPad med IOS9 och uppåt.

OBS! I alla fall där frivilligt anges så skall du ange de uppgifter som efterfrågas då vår server kräver att du autentiserar dig med dina uppgifter.

Du behöver ha dina kontouppgifter för e-postadressen till hands. Det är samma inloggningsuppgifter som till din webbmail. Saknar du dessa så behöver du logga in i din Loopia Kundzon för att byta lösenord alternativt skapa din e-postadress.

För en mobil enhet rekommenderar vi IMAP-anslutning. Läs mer om skillnaderna mellan POP3 och IMAP.

Snabbinställningar för vana användare

Om du redan nu har ett ganska gott hum om hur du gör så följer här snabbinställningarna (observera att servern för utgående e-post kräver autentisering – samma uppgifter som för inkommande e-post):

• Server för inkommande e-post (IMAP): mailcluster.loopia.se (port 143)
  • Server för utgående e-post: mailcluster.loopia.se (port 587)

Steg för steg-guide med bilder

Nedan följer en steg för steg guide för att lägga till ett e-postkonto.

Börja med att gå in i Inställningar. Scrolla sedan ner till valet E-post, kontakter, kalendrar.

Här ser du nu dina aktiva e-postkonton.

Har du inget e-postkonto i mobilen ännu så har du bara valet Lägg till konto, det är detta du ska välja oavsett. I menyn som dyker upp så väljer du valet Annat.

I nästa meny så väljer du alternativet Lägg till e-postkonto

Nu kommer den första inställningsmenyn för e-posten.

Här anger du:

• det namn du vill ska komma upp när du skickar e-post till någon,
  • vilken e-postadress kontot ska använda,
  • lösenordet för e-postkontot,
  • en eventuell beskrivning ifall du har fler e-postkonton i din telefon.

Välj sedan spara och invänta telefonens konfigurering. Efter detta kommer menyn upp där du kan välja IMAP eller POP. I det här exemplet använder vi IMAP.

Fyll nu i server för inkommande e-post:

• Värdnamn: mailcluster.loopia.se
  • Användarnamn: Din e-postadress (exempelvis info@mindoman.se)
  • Lösenord: Ditt lösenord för e-postadressen

Fyll sedan i server för utgående e-post:

• Värdnamn: mailcluster.loopia.se
  • Användarnamn: Din e-postadress (exempelvis info@mindoman.se)
  • Lösenord: Ditt lösenord för e-postadressen

Klicka sedan på Nästa och invänta telefonen som verifierar kontouppgifterna.

När verifieringen är slutförd så får du upp valet vad som ska synkas mot vår e-postserver. Välj här endast E-post och sedan Spara

E-postkontot är nu inlagt på din telefon och du kan nu börja använda den för att Skicka/Ta emot e-post med ditt Loopiakonto.

Nu är inställningarna klara och du kan nu testa kontot genom att klicka på hem-knappen i din iPhone och välja Mail.

Mapparna Utkast, Skickat och Raderat

Nästa steg är att ställa in så att din iPhone använder samma utkast, skickat och borttaget-mapp som din webbmail på Loopia så att du ser samma meddelanden på både dessa.

Börja med att gå in i iPhones inställningsmeny. Scrolla sedan ner till valet E-post, kontakter, kalendrar.

Hitta sedan ditt nyinstallerade konto och välj sedan detta.

I nästa bild så klickar du åter på e-postadressen.

Längst ned i nästföljande fönster så väljer du Avancerat.

Här ser man sedan fyra val för brevlådorna, vi fokuserar dock endast på Utkast, Skickat och Raderat. Välj först Brevlådan Utkast.

Välj sedan mappen Drafts på servern.

Gör sedan samma sak för Brevlådan Skickat men välj här mappen Skickat.

Gör slutligen samma sak för Brevlådan Raderat men välj här mappen Trash.

Nu ska din skärm visa följande om allt är korrekt inställt:

Nu kan du börja använda din iPhone med ditt Loopiakonto.