Information om DNSSEC

Med DNSSEC kan du säkra upp ditt domännamn och skydda dina användare från fenomen som DNS cache poisoning.

Vad är DNSSEC?

DNSSEC är ett säkerhetstillägg till DNS-systemet (som enkelt uttryckt används för att matcha ett domännamn mot en speciell dator på Internet). DNSSEC skyddar Internet-användare från förfalskat DNS-data såsom via exempelvis DNS cache poisoning. DNS-svar som säkrats med DNSSEC signeras digitalt och man kan på så vis vara säker på att DNS-datat ej förfalskats på vägen från DNS-servern.

Vilka domäntyper stödjer DNSSEC?

I dagsläget stöds DNSSEC endast av en handfull landsdomäner, varav .se-domänen är en. Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) har varit en drivande aktör för införandet av denna teknik.

Vad krävs för att aktivera DNSSEC?

För att kunna aktivera DNSSEC så måste vi vara teknisk kontakt för din .se-domän samt att det måste hanteras av våra DNS-servrar. Dessa krav uppfylles per automatik om du registrerat ditt domännamn hos oss och DNSSEC aktiveras så fort domänen har registrerats. I annat fall behöver du följa stegen i vår guide Delegera om domän.

Mer information

För mer information om DNSSEC, vänligen se följande sidor: