1. Home
  2. Loopia Sitebuilder
  3. Loopia Sitebuilder: Flera språk

Loopia Sitebuilder: Flera språk

Loopia sitebuilder erbjuder möjligheten att ha flera språk på din sida.
Du kan då få en sida där besökaren via en flagga i din meny kan byta språk på din sida.

I Sitebuilder Small och Medium ingår möjligheten att ha 2 språk.
I Sitebuilder Large och Webbutik ingår valfritt antal språk.

Språkvalen och översättningen gör du själv som sidadministratör/författare.
Du hittar språkvalet under Inställningsmenyn och och kan där lägga till valfritt antal språk.

Observera att om du har Sitebuilder Small ingår det 2 sidor. Det betyder att du behöver ha en sida på svenska och max en sida på ett annat språk. Om du redan idag tex har 2 eller fler sidor på svenska behöver du uppgradera din Sitebuilder till ett större paket för att kunna erbjuda dessa sidor även på ett annat språk.

När du har aktiverat språkstödet kommer du att få upp en flagga i din toppmeny. I denna kan du nu byta till det andra språket på sidan och det som ska visas där.Till en början är sidorna identiska och samma språk som tidigare. Nu börjar jobbet med översättningar och första steget kan vara att man byter namn på menyvalen/sidorna.

Efter att sidnamnen är översatta bör man gå vidare och översätta sidans texter.
Markera respektive textblock och skriv om texten. Ett bra sätt att arbeta kan vara att kopiera in texten i ett dokument. Skriv sedan den nya texten undertill den gamla och översätt hela meningar så att du undviker ord för ord-översättningar.
Rekommenderat är också att man gör en grammatisk koll av den nya texten. Tex via denna sidan om din nya text är på engelska.

Var noggran med att du arbetar med rätt språk när du översätter sidorna. Så att du av misstag inte råkar ändra alla texter till engelska på den svenska delen av din webbplats.
Spara också ditt arbete kontinuerligt. Det finns
backup i din sitebuilder om du skulle råka göra något fel. Använd också den funktionen kontinuerligt för att skapa färska återställningspunkter.

Was this article helpful?

Related Articles