Coppermine

Coppermine Photo Gallery

Börja med att ladda ner den packade koden för galleriet, detta görs
här: Coppermines hemsida

Packa sedan upp filerna med valfritt program till valfri plats på din
hårddisk.

Använd en FTPklient för att föra över filerna till ditt konto hos oss.

När ni har laddat upp filerna i mappen public_html för eran domän,
öppna en webbläsare och skriv in adressen för domänen, följt av filnamnet “install.php”

(http://www.dindomän.com/install.php)

Om du valt att lägga galleriet i en underkatalog blir då länken (http://www.dindomän.com/katalognamn/install.php)

Fyll sedan i de värden som installationen vill ha, exempel och lite förklaring
finns i bilden nedan.

Om rutan nedan visas, tryck på knappen “Continue” för att komma till ert galleri.

Ni kommer nu att kunna skapa gallerier och även ladda upp foton direkt till
galleriet via eran webbläsare. Det första man behöver göra är dock att skapa
nya kategorier och sedan nya album.