1. Home
  2. One Click Installer
  3. Återställ lösenord Joomla
  1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Återställ lösenord Joomla

Återställ lösenord Joomla

Detta är en guide som visar hur man i Joomla enkelt kan återställa sitt lösenord för sin användare om man tappat bort det. Ändringen sker i databasen med hjälp av verktyget phpMyAdmin som finns i kundzonen.

Börja med att logga in i Loopia Kundzon på www.loopia.se/loggain.

En bit ner på sidan finner du dina databaser. Klicka på den databas som är kopplad till just denna Joomla-sidan. Har du inte koll på användaruppgifterna till databasen, klicka här för att se hur du skapar en ny databasanvändare.


MySQL
Klicka på ”Logga in” på raden ”Admin” för att komma till phpMyAdmin. Logga där in med dina inloggningsuppgifter till databasen.I vänsterspalten, klicka på det databasnamn som överensstämmer med ert domännamn.

phpmyadmin

Du kommer nu få se en lista med alla tabeller som finns i databasen och den tabell som vi letar efter heter normalt jos_users om man har skapat en egen Joomla-installation, och om man har använt Loopia One Click Installer, så heter den oftast jos_mindoman_se_users

phpmyadmin-joomla-select-table

Klicka på den tabellen och alla användare för Joomla-installationen kommer att visas. Klicka på ”Redigera” för en specifik användare och inställningarna för den användaren kommer att kunna redigeras.

phpmyadmin-edit

I fältet som heter password väljer man funktionen ”MD5” och som värde anger man det nya lösenord som ska användas och därefter klickar man på ”Kör”


joomla_user3.PNG

Nu har denna användaren ett nytt lösenord och ni ska nu kunna logga in på er Joomla-installation.

Was this article helpful?

Related Articles