1. Home
  2. FTP
  3. Cyberduck

Cyberduck

Cyberduck är ett enkelt men ändå avancerat FTP-program för Mac OS X. Cyberduck är helt kostnadsfritt och erbjuder stöd för bland annat FTP, SFTP, WebDAV, MobileMe och många andra tekniker.

Denna guide beskriver hur du laddar upp filer till ditt FTP-konto hos Loopia och avser version 3.2 av produkten.

Använda Cyberduck

När du startat programmet, klicka på knappen Open Connection högst upp till vänster och fyll i följande information i fälten:

Server
ftpcluster.loopia.se
Username
mindoman.se (byt ut mindoman.se mot det FTP-användarnamn du har hos oss)
Password
Ditt FTP-lösenord

Klicka sedan på Connect för att ansluta.

I fönstret listas nu alla filer och kataloger på ditt FTP-konto. Det enklaste sättet att föra över filer till din FTP-plats är att markera dem i Finder och därefter dra och släppa dem i Cyberduck. Du kan dock även högerklicka någonstans i Cyberducks fillista och välja alternativet Upload. Då blir du presenterad en vanlig filruta och kan välja de filer du vill föra över.

Alla filer som du vill ska synas i din webbläsare behöver du lägga under mappen mindoman.se/public_html/ (byt ut mindoman.se mot det domännamn du har hos oss).