1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Synology DiskStation DSM 5.0+

Synology DiskStation DSM 5.0+

För att komma åt inställningarna för DynDNS börjar med att gå till kontrollpanelen och klickar på Extern åtkomst.

I den öppnade fliken DDNS väljer du en helt ny anpassad DNS-leverantör genom att klicka på Anpassa.

Välj sedan ett namn för anslutningen, i det här exemplet har Loopia valts.

Query URL är det script som DynDNS-funktionen använder för att ansluta till oss och sätta rätt IP-nummer.  Använd följande som Query URL:

https://dyndns.loopia.se/?hostname=__HOSTNAME__&myip=__MYIP__

Klicka sedan på Spara.

Nu skapar du en ny anslutning genom att välja Lägga till.

Du får nu ange dina användaruppgifter för din kundzon.
Din aktuella externa IP-adress kommer också att visas i fönstret.

När dina uppgifter är korrekt inmatade i fälten kan du Testa anslutningen. Om allt fungerar som tänkt så ändras statusen till Normal och du är då klar och kan klicka på Ok, i annat fall korrigerar du dina uppgifter och gör ett nytt försök.

Tillägg 2016-10-25:
Vi har fått in ett exempel från en användare med DSM6 där Query URL skriv likt följande:

modulepath=DynDNS queryurl=dyndns.loopia.se?hostname=__HOSTNAME__&myip=__MYIP__