1. Home
  2. FTP
  3. FTP (skapa konto och anslut)

FTP (skapa konto och anslut)

FTP (File Transfer Protocol) används för att ladda ner och upp filer (till exempel din hemsida) till ditt webbhotellskonto. För att du ska kunna använda FTP behöver du en FTP-klient (FTP-program) och ett FTP-konto.

Skapa ett FTP-konto

Ett FTP konto är något som man själv som kund lägger till.
Detta görs på följande sätt i din kundzon hos oss:

1. När du är inloggad i din kundzon så klickar du på FTP-konto i menyn Lägg till/skapa….
  2. Klicka sedan på Skapa FTP-konto och följ instruktionerna.
  3. Du ansluter sedan till ftpcluster.loopia.se från ditt FTP-program

Ansluta till FTP-kontot

För att ladda upp din hemsida till Loopia så behöver du en FTP-klient. Det finns en mängd olika klienter på marknaden. En av de vanligaste FTP-klienterna är Filezilla vilket är ett kostnadsfritt program som fungerar både på Windows, Mac OS X och Linux.

Har du någon annan FTP-klient? Klicka här för att se alla våra supportartiklar i kategorin FTP.