CuteFTP

CuteFTP är en FTP-klient som är utvecklad av GlobalSCAPE. Programmet är anpassat för nybörjare och är ett utmärkt val för dig som vill ha ett enkelt och lättförstått FTP-program. Det har ett gränssnitt som liknar Utforskaren i Windows 95 / 98 / NT / 2000 / XP och möjlighet finns bl a till schemaläggning av FTP-överföringar. Du kan hämnta hem CuteFTP här.

För att installera CuteFTP och använda ett FTP-konto i CuteFTP gör du som följer. Installera och starta programmet enligt de medföljande anvisningarna.

CuteFTP Home

Klicka på Tools i menyn, välj sedan Site Manager och Display Site Manager.

Cute FTP Pro

Högerklicka på General FTP sites och välj New och FTP site.

På denna sida anger du följande:

Label
Beskrivning, till exempel ditt domännamn
Host address
ftpcluster.loopia.se
Username
mindoman.se (byt ut mindoman.se mot det FTP-användarnamn du har hos oss)
Password
ditt FTP-lösenord

Koppla därefter upp dig mot din FTP genom att klicka på Connect.

I fönstret till höger ser du de filer som ligger på FTP-servern, och i fönstret till vänster de filer som ligger på din lokala hårddisk. Nu kan du byta mapp i FTP-fönstret till public_html genom att klicka på den. Alla filer som du vill ska visas på nätet måste ligga i denna mapp. Markera de filer du vill ladda upp i det vänstra fönstret och dra dessa till det högra fönstret för att lägga upp dem på din FTP.