1. Home
  2. Utveckling/Teknik
  3. Koppla Dreamweaver till din FTP

Koppla Dreamweaver till din FTP

Dreamweaver är ett hemsidestillverkningsprogram som har stöd för att ladda upp sidor via FTP. Adobe har utvecklat Dreamweaver (tidigare Macromedia), och det är ett utmärkt val för dig som vill ha ett allt-i-ett program för din hemsida.

• Stödjer de flesta FTP-servrar.
  • Har inbyggda funktioner för att synkronisera hemsidor.

Så här gör du för att lägga till ett FTP-konto och publicera din hemsida med Dreamweaver. Installera och starta programmet enligt de medföljande anvisningarna.

Dreamweaver

Gå in under menyn Plats och välj Hantera Platser… ( Se bild 1).

NyPlats

Välj ”Ny plats”.

DW2

På denna sida, under ”Plats” anger du följande.

Platsnamn
Det namn du vill ge kontot, t ex mindomän.se.
Lokal mapp för platsen
Den katalog på din hårddisk som innehåller hemsidan.

DW4

Under fliken ”Servrar” klickar du på plus-ikonen

DW5

På denna sida, under Remote Info, anger du följande:

Servernamn
mindomän.se (valfritt)
Anslut med
FTP
FTP-adress
ftpcluster.loopia.se
Anv.namn
Ditt användarnamn, t ex mindoman.se.
Lösenord
Ditt Lösenord
Rotkatalog
Katalogen filerna ska publiceras i, t ex /mindoman.se/public_html

DW7

Dina inställningar är nu sparade, klicka på Klar för att slutföra.

DW8

För att ladda upp en fil klickar du på Plats och sedan Skicka. Programmet ansluter då till servern och laddar upp dina filer.

dw9

Klicka på Ja för att ladda upp de filer som din sida behöver för att den ska fungera. Du har nu publicerat din hemsida.