1. Home
  2. Återförsäljare
  3. Lägg till en ny kund

Lägg till en ny kund

Denna guide används endast av Loopias återförsäljare.

Genom denna guide visar vi dig hur du lägger upp en ny kund som direkt kopplas till ditt återförsäljarkonto.

Du kan även koppla ihop en befintlig Loopia-kund till dig som återförsäljare. Du får givetvis provision för alla kommande fakturor som denna kund får. För att göra detta så ska du istället följa denna guide.

Följ denna guide för att skapa ett nytt konto åt en ny Loopia-kund som direkt kopplas ihop med ditt återförsäljarkonto.

Steg 1:
Klicka in dig på ”Lägg till ny kund”.

Steg 2:
Om kunden vill registrera ett nytt domännamn så kan du beställa det här. Du kan givetvis beställa flera samtidigt genom att spalta dem under varandra.

Om kunden redan har ett domännamn hos annat webbhotell eller registrar så väljer du istället ”Kunden har redan ett domännamn”, ni kan sedan efter att beställningen är klar flytta detta domännamn till Loopia om så önskas.

Steg 3:

Här väljer du domänkonfiguration. Välj det val som passar dig bäst! Givetvis kan denna inställning ändras fritt när kontot skapats.

Osäker på vad du ska välja? Läs mer här.

Steg 4:
Här bekräftar du vilka domännamn som ska beställas, vilka tjänster som ska inkluderas samt fakturafrekvens.

Glöm inte att kontrollera stavningen på domännamnen då detta ej går att ändra i efterhand, bocka sedan i de domännamn ni vill beställa.

Steg 5:
Här fyller du i uppgifterna för din kund.

Viktigt att kontrollera är att du har angivit korrekt organisationsnummer och att det stämmer överens med företagsnamnet. Det är rekommenderat att alltid dubbelkolla med kunden så detta blir rätt.

Här kan du också välja att vara fakturamottagare och teknisk kontakt åt kunden om så önskas. Detta är inget måste för att ta del av provision utan endast en funktion för att underlätta för er som återförsäljare och för slutkunden.

När alla uppgifter är korrekta och du kontrollerat att domännamnen som ska beställas är rättstavade så klickar ni på ”Beställ”. Kontot och domännamnen som är ibockade registreras utan fördröjning och du kan börja arbetet med kund. Lycka till!