1. Home
  2. Wordpress
  3. WP Super Cache

WP Super Cache

WP Super Cache är ett tillägg till WordPress vars huvuduppgift är att generera statiska HTML-filer av din WordPress-blogg. Detta påskyndar sidvisningarna då varje besökare inte behöver processa de PHP-filer/databasanrop som annars måste utföras vid varje sidvisning. Resultatet blir en märkbart snabbare laddning av din WordPress-sida.

Hur slår jag på WP Super Cache?

1. Logga in i WordPress och klicka på menyn till vänster på ”Tillägg”. Se där till att WP Super Cache är installerat och aktiverat.
  2. Gå sedan in under ”Inställningar” > ”WP Super Cache” i menyn till vänster.
  3. Klicka i ”Cachning på” och klicka ”Uppdatera status”.
  4. Gå till fliken ”Avancerat”, markera ”Expert” som ”Cache Delivery Method” och klicka därefter på ”Uppdatera status” en bit ner.

WPSuperCache

Hur slår jag av WP Super Cache?

1. Logga in i WordPress och klicka på menyn till vänster på ”Tillägg”. Se där till att WP Super Cache är installerat och aktiverat.
  2. Gå sedan in under ”Inställningar” > ”WP Super Cache” i menyn till vänster.
  3. Klicka i ”Cachning av” och klicka ”Uppdatera status”.
  4. Klicka även på knappen ”Radera Cache” en bit ner för att radera den cache som finns.

Jag har avaktiverat WP Super Cache med sidan cachas ändå

Via FTP så kan du då öppna filen ”wp-config.php”.
Den ligger direkt i katalogen ”public_html”.

Öppna filen i en texteditor och lokalisera raden: define(’WP_CACHE’, true);

Ändra då denna till: define(’WP_CACHE’, false);

Spara filen och ladda upp den igen på samma plats.