1. Home
  2. Wordpress
  3. WordPress 3D Flipbook vill inte ladda mina PDF-filer

WordPress 3D Flipbook vill inte ladda mina PDF-filer

Om du använder WordPress-tillägget 3D Flipbook kan uppleva problem med att inga PDF-filer laddas i tillägget. I webbläsarens konsoll kan du se att det beror på ett CORS-fel.
Den troligaste orsaken är att dian PDF-filer ligger på en media-subdomän hos oss.

Det finns två vägar att lösa felet.

Den ena är att du flyttar alla media-filer till den vanliga uploadskatalogen i WordPress
Se denna guide

Alternativ två är att du löser CORS-felet.
Detta gör du genom att först flytta media-subdomänen till UNIX-plattformen.
I din Loopia Kundzon klickar du på media-subdomänen och under plattform väljer du sedan UNIX och den senaste PHP-versionen (i skrivandets stund PHP 8.1)

Efter att du har placerat mediasubdomänen på UNIX loggar du in via FTP och i katalogen public_html/ skapar du en .htaccess-fil.
I denna fil lägger du sedan till följande rader och sparar/laddar upp.

# CORS for PDFs
<IfModule mod_headers.c>
<Files ~ ".*\.pdf$"> Header add Access-Control-Allow-Origin "*"
Header add Access-Control-Allow-Methods "GET"
Header add Access-Control-Allow-Headers: "Range"
Header add Access-Control-Expose-Headers: "Accept-Ranges, Content-Encoding, Content-Length, Content-Range"
</Files>
</IfModule>

Detta kommer att lösa felet. Tänk på att du måste tömma din browser cache efter att du har gjort dessa justeringar på din sida.