1. Home
  2. E-post
  3. Windows 10/11 Mail

Windows 10/11 Mail

Med hjälp av denna guiden lägger du till din e-postadress till Windows 10 Mail. Längst ned i guiden får du också information om hur du redigerar ett redan befintligt konto.

Installera ett nytt konto:

1. Klicka på ”Konton” till vänster följt av ”Lägg till Konto” i högerspalten.win10-mail-001
    win10-mail-002
  2. Välj sedan ”Annat konto(POP,IMAP)” eller ”Avancerat”.win10-mail-003
  3. Skriv i din e-postadress samt ditt lösenord och klicka på ”Logga in”, kontoinställningarna hittas ej automatiskt.
    win10-mail-004
  4. Om du får upp denna bild, klicka på ”Försök igen” till dess att knappen ändrar namn till ”Avancerat” vilken du sedan klickar på.
    win10-mail-005
  5. Ange ett kontonamn, ditt namn, server för inkommande e-post – mailcluster.loopia.se samt välj kontotypen ”IMAP4”.
    win10-mail-006
  6. Scrolla ner i rutan och ange användarnamn (din e-postadress), e-postkontots lösenord och server för utgående e-post – mailcluster.loopia.se.win10-mail-007
  7. Scrolla vidare ner i rutan och bocka i de fyra rutorna enligt nedan bild och klicka på ”Logga in”.
    win10-mail-008
  8. Ditt konto är nu färdigkonfigurerat.

Redigera ett befintligt konto:

1. Högerklicka på ditt kontonamn och välj ”Kontoinställningar”.Win10-andrakonto-001
  2. I denna ruta kan du ändra kontonamn samt angivet lösenord. Ska du ändra serveradresser klickar du på ”Ändra synkroniseringsinställningar för postlåda”.Win10-andrakonto-002
  3. Här kan du sedan ändra namn som följer med skickade meddelanden. Vill du kontrollera e-postserveradresser klickar du på ”Avancerade inställningar för postlåda”.
    Win10-andrakonto-003
  4. Här kan du kontrollera e-postserverinställningar samt om du vill ändra från krypterad anslutning. Ett Loopiakonto kan fyllas i enligt denna bild. När du ändrat klart så klickar du på ”Klart”.Win10-andrakonto-004

OBS! Vi har stött på tillfällen där trots att inställningarna har angetts enligt ovanstående guide så kan felmeddelande visas och hindra in- och/eller utgående meddelanden från att levereras. Prova då gärna med att ange mailcluster.loopia.se:993 för inkommande och mailcluster.loopia.se:465  för utgående server. Om du väljer att inte kräva SSL så ändras inkommande port till 143 och utgående till 587.