Ta bort meddelanden i webbmail

Det finns flera sätt att rensa upp och ta bort gamla meddelanden ifrån sina e-postkonton på Loopia.
Det är att rekommendera att ni använder någon av de E-postklienter som finns för detta men om detta ej är möjligt så kan du i din webbmail göra denna uppstädning.

När du använder en av dessa E-postklienter och funktionen POP3 så var noggrann med att funktionen Lämna en kopia av meddelandet på servern är avmarkerat då du annars lagrar all e-post dubbelt dvs både i ditt e-postkonto och lokalt på din dator.

Du kan i vår webbmail rensa e-posten genom att göra följande:
Markera de meddelanden du vill radera i listan av meddelanden.
Du markerar fler meddelanden genom att hålla in Ctrl och klicka på de meddelanden du vill radera.

Du kan sedan direkt klicka på Delete på ert tangentbord för att ta bort dessa.
Du kan även dra dessa till papperskorgen i vänsterspalten i din webbmail.

Dina meddelanden är nu flyttade till papperskorgen men är dock fortfarande ej raderade från servern.

För att radera dessa permanent så behöver du klicka på Papperskorgen i din mapplista i vänsterspalten.

Markera här samtliga meddelanden och radera dem genom att klicka på Delete på ditt tangentbord, eller klicka på Ta bort-knappen i verktygsfältet under Loopia-loggan.

Nu är dessa meddelanden raderade från servern.

Skulle du i första skedet råka ha flyttat ett meddelande till papperskorgen felaktigt kan du från papperskorgen dra tillbaka detta till Inkorgen genom att klicka på det och dra det till Inkorgen i din mapplista i vänsterspalten.