1. Home
  2. Wordpress
  3. Rank Math i Loopia Boost

Rank Math i Loopia Boost

Rank Math vill att man skapar några rader i konfigurationsfilen i Boost om för att Sitemaps/Webbplatskartan ska fungera korrekt.

Koden som ska läggas till i konfigurationsfilen är:
 # START Nginx Rewrites for Rank Math Sitemaps
 rewrite ^/sitemap_index.xml$ /index.php?sitemap=1 last;
 rewrite ^/([^/]+?)-sitemap([0-9]+)?.xml$ /index.php?sitemap=$1&sitemap_n=$2 last;
 # END Nginx Rewrites for Rank Math Sitemaps

Det är två ompekningar/rewrites som ska göras och dessa kan man lägga in under ”Boost-inställningar” i kundzonen.

En bit ner hittar du ”Kataloginställningar och ompekningar”. Klicka där på root för att lägga in inställningarna i sidans konfigurationsfil.

Välj anpassad och i de tre rutorna anger du:
Regex: ^/sitemap_index.xml$
Ersättare: /index.php?sitemap=1
Flagga: Last
Kryssa sedan i ”Lägg till Anpassad Rewrite”

Lägg in nästa:
Regex: ^/([^/]+?)-sitemap([0-9]+)?.xml$
Ersättare: /index.php?sitemap=$1&sitemap_n=$2
Flagga: Last
Glöm inte att även här kryssa i ”Lägg till anpassad rewrite”

Spara sedan dessa inställningar och ladda om sidan.
Nu bör sidan Webbplatskartor fungera när du besöker dem.