1. Home
  2. E-post
  3. Outlook för mobil och surfplatta

Outlook för mobil och surfplatta

Microsoft har skapat en app för dig som använder dig utav en mobil eller surfplatta för att läsa din e-post. Då det inte är säkert att den automatiska hämtningen av serverinformation för e-postkontot fungerar så har vi här skapat denna guide med instruktioner för hur du lägger till din e-postadress.

1. När du startar appen så kommer du att få ange din e-postadress. Ange denna enligt nedanstående och klicka sedan på ”Lägg till konto”.

2. Appen kommer att tänka lite en stund och sedan visa följande sida där du skall fylla i informationen om ditt e-postkonto.

• E-postadress: Din e-postadress
  • Visningsnamn: ”Smeknamn” för kontot
  • Beskrivning: Bra om du har flera olika konton
  • IMAP-värdnamn: mailcluster.loopia.se
  • IMAP-port: 993
  • Säkerhetstyp: SSL/TLS
  • IMAP-användarnamn: Din e-postadress
  • IMAP-lösenord: E-postadressens lösenord
  • SMTP-värdnamn: mailcluster.loopia.se
  • SMTP-port: 465
  • Säkerhetstyp: SSL/TLS
  • SMTP-användarnamn: Din e-postadress
  • SMTP-lösenord: E-postadressens lösenord

3. Nu klickar du på Logga in för att gå vidare i processen.

Appen kommer nu att ställa lite frågor angående delning av data och liknande, när du har svarat på dessa frågor så är ditt konto installerat och du bör ta emot dina meddelanden. Notera att den processen kan ta en stund. Men det bör se ut liknande detta!

Klart!