Outlook för mobil och surfplatta

Microsoft har skapat en app för dig som använder dig utav en mobil eller surfplatta för att läsa din e-post. Då det inte är säkert att den automatiska hämtningen av serverinformation för e-postkontot fungerar så har vi här skapat denna guide med instruktioner för hur du lägger till din e-postadress.

1. När du startar appen så kommer du att få ange din e-postadress. Ange denna enligt nedanstående och klicka sedan på “Lägg till konto”.

2. Appen kommer att anta att du vill lägga till ett Exchange-konto, vår e-posttjänst erbjuder dock inte en exchange-lösning (det kan dock du få i Office365) och du klickar därför på “Inte Exchange”.

3. En “flik” kommer att öppnas i nederkant, klicka där på “Ändra kontoleverantör” för att gå vidare i processen.

4. Välj “IMAP” på den nya sida som öppnas.

5. Klicka sedan på “Använd avancerade inställningar” för att få ange inställningar som in- och utgående server.

6.  Ange nu din e-postadress samt ditt lösenord, och en beskrivning för ditt konto (ex. Jobbmailen). Du skall sedan ange inkommande- och utgående server exakt som anges nedan:

IMAP-värdnamn: mailcluster.loopia.se:143
SMTP-värdnamn: mailcluster.loopia.se:587

Om du vill nyttja SSL så ersätter du 143 med 993 för inkommande, och istället för 587 så anger du 465 på utgående.

Samtliga ställen där användarnamn och lösenord anges så är det din e-postadress och din e-postadress lösenord som avses. Klicka sedan på “Logga in” för att slutföra installationen.

7. Du bör nu se följande bild, vilket indikerar att installationen är klar och du kan börja använda din e-postadress.

Klart!