1. Home
  2. E-post
  3. OpenCart: Skicka e-post via butik
  1. Home
  2. One Click Installer
  3. OpenCart: Skicka e-post via butik

OpenCart: Skicka e-post via butik

Opencart skickar många meddelanden via sin webbsida. Som grundinställning skickas dessa meddelanden via webbservern vilket vi inte rekommenderar.

Detta pga att utskick direkt via en webbserver får en hög spamklassning och riskerar då att fastna i mottagarens spamfilter.

För att undvika detta bör du istället skicka via våra SMTP-servrar.

Detta gör du genom att logga in i din OpenCarts administrationspanel och där klicka på ”Inställningar” välja att redigera din webbshop och sedan fliken ”E-post”

Här anger du sedan en e-postadress du har på Loopia och tillhörande lösenord.

SMTP-servern är:

mailcluster.loopia.se

Port 587

Spara sedan inställningarna och gör ett testutskick via er butiks kontaktformulär.