1. Home
  2. Wordpress
  3. Manuell uppdatering av tillägg/teman i WordPress

Manuell uppdatering av tillägg/teman i WordPress

Att hålla sina WordPress-teman/-tillägg uppdaterade till de senaste versionerna är mycket viktigt ur säkerhetssynpunkt. Detta kan man oftast göra väldigt enkelt inifrån admindelen i WordPress. Ibland kan man dock behöva göra detta manuellt, till exempel om man inte kommer åt admindelen. Denna guide beskriver hur denna process går till.

1. Ladda ner tillägget/temat till din dator. De flesta tillägg/teman finns tillgängliga på wordpress.org, men har du köpt tillägget/temat kan du behöva ladda ner det från det ställe inköpet gjordes på.

wordpress-download-akismet

2. Packa upp den nedladdade filen (oftast en zip-fil) till en mapp på din dator.
  3. Anslut till ditt FTP-konto. Navigera där till mappen där dina tillägg/teman finns installerade:
    • dindoman.se/public_html/wp-content/plugins (för tillägg)
    • dindoman.se/public_html/wp-content/themes (för teman)

I exemplet ser du vyn i FTP-programmet Filezilla.
    filezilla-wordpress-plugins

4. Radera mappen som tillhör temat från FTP-kontot. I detta exempel skulle vi radera mappen som heter akismet.
  5. Kopiera över den uppackade mappen som du tidigare laddat ner till FTP-kontot. I Filezilla kan du göra det genom att dra och släppa mappen över området längst ner i de markerade rutan.

Tillägget eller temat har nu installerats om!