1. Home
  2. Loopia Sitebuilder
  3. Ladda upp en produktlista till din Sitebuilder Webbutik med en .csv-fil

Ladda upp en produktlista till din Sitebuilder Webbutik med en .csv-fil

Att ha en webbutik med ett brett utbud av produkter kan vara svårt att hantera, speciellt om du behöver ändra mindre detaljer med jämna mellanrum – att klicka på varje produkt för att göra en förändring är tidskrävande!

Det bästa sättet att hantera din onlinebutiks produktkatalog är att använda en CSV-fil med dina produkter och importera den till din Sitebuilder Webbutik. Du skapar den här typen av fil med hjälp av ett program som Microsoft Excel. Filen lagras på din dator och listar alla produkter du säljer, samt alla egenskaper som pris, beskrivning, vikt mm.

Det enklaste sättet att importera en CSV-fil med en lista över dina produkter är att först skapa en produkt i din butik och sedan använda den som grund för den CSV-fil du vill ladda upp.
Så här gör du:

1. I din Sitebuilder, gå till Meny > Butik.
  2. Klicka på Katalog > Produkter.
  3. Klicka på Ny produkt.
  4. Lägg till en ny produkt.
  5. Klicka på Spara och Stäng.

Produkten du har skapat fungerar som en mall för din CSV-fil. Allt du behöver göra nu är att exportera den här produkten till din kalkylarksredigerare, lägga till dina produkter och ladda upp CSV-filen till din onlinebutik.
Så här gör du:

1. Klicka på kryssrutan bredvid produkten du just har skapat.
  2. Rulla ner till botten av sidan och klicka på Exportera alla.
  3. I menyn som kommer upp väljer du ”Semikolon” som avgränsare.
  4. Klicka på Ladda ner CSV-fil.
  5. Öppna den nedladdade CSV-filen i kalkylarksredigeraren.
  6. Använd den här filen som ett exempel och mall för att skapa en CSV-fil med alla dina produkter.
  7. När du har skapat din produktlista, spara den.
  8. Gå tillbaka till din butik.
  9. Klicka på Katalog > Produkter.
  10. Väl på produktsidan klicka på Importera produkter.
  11. Välj den fil du vill ladda upp.
  12. Rulla ned och välj Importera.
  13. Dina produkter kommer nu att fyllas i produktlistan.

När du väl har skapat den här filen är det väldigt enkelt att redigera den och du behöver inte skapa en ny fil varje gång du lägger till produkter. Redigera helt enkelt CSV-filen på din dator och följ stegen för att importera filen. Din produktlista kommer att uppdateras i enlighet med detta.