Kan ej skicka e-post

Om du kan ta emot men ej skicka e-post via ditt e-postprogram/smartphone har du troligen inte korrekt inställningar gällande server för utgående e-post (SMTP)

Vanliga felmeddelanden man kan få är:

550
553 Sorry relaying denied
554 Relay access denied
Meddelande accepterades inte av servern eftersom den inte tillåter vidaresändning

För att lösa detta problem kan du i ditt e-postprogram ställa in att den utgående e-postserver kräver verifiering samt att samma inloggningsuppgifter som för inkommande e-post ska användas. Nedan följer exempel på hur du gör dessa förändringar i de vanligaste e-postprogrammen.

Anledningen till att du behöver göra detta är att vi nyligen uppgraderat vårt e-postsytem. Detta för att ge våra kunder utökade funktioner samt ökad säkerhet och spårbarhet.

Apple Mail

1. Gå in under Mail > Inställningar.
  2. Välj Konton och markera det konto du vill ändra.
  3. Välj sedan ”Redigera SMTP-serverlista” och markerar Loopias e-postserver.
  4. Port ska vara 587, använd SSL och autentisering: ”Lösenord”
  5. Ange samma användaruppgifter (e-postadress + lösenord) som för inkommande e-post.

Apple iPhone/iPad

1. Börja med att gå in i Iphones inställningsmeny. Scrolla sedan ner till valet ”Epost, kontakter, kalendrar”. Klicka sedan på ditt e-postkonto.
  2.  Gå vidare in på e-postkontot och klicka på ”Utgående e-postserver”.
  3.  Klicka här på (primärserver) ”mailcluster.loopia.se”.
  4.  Använd SSL ska vara påslaget
    Autentisering: ”Lösenord”
    Serverport ”587”
    Ange under användarnamn: Hela din e-postadress
    Lösenord: e-postadressens lösenord
  5. Spara ändringen och testa sedan att skicka om ditt meddelande.

Microsoft Outlook

1. Gå in under Verktyg > E-postkonton.
  2. Välj Visa eller ändra befintliga e-postkonton och klicka på Nästa.
  3. Markera det konto du vill ändra och klicka på knappen Ändra
  4. Klicka nu på knappen Fler inställningar…
  5. Gå in under fliken Utgående server och bocka i Den utgående servern (SMTP) kräver verifiering.
  6. Kontrollera att port är 587
  7. Klicka på Ok för att spara inställningarna.

Microsoft Outlook Express och Windows Mail

1. Gå in under Verktyg > Konton.
  2. Markera det konto du vill ändra och klicka på knappen Egenskaper
  3. Gå in under fliken Servrar och bocka i Servern kräver autentisering.
  4. Klicka på Ok för att spara inställningarna.

Mozilla Thunderbird

1. Gå in under Verktyg > Kontoinställningar.
  2. Välj Server för utgående e-post.
  3. Markera den server du använder för att skicka mail och klicka på Redigera’.
  4. Kryssa i Använd namn och lösenord.
  5. Fyll i hela din e-postadress under Användarnamn.
  6. Klicka på Ok för att spara inställningarna.

Entourage

1. Gå in under Entourage > Kontoinställningar….
  2. Markera de konto du vill ändra och välj Redigera.
  3. Välj Klicka här om du vill visa avancerade sändningsalternativ.
  4. Här markerar du SMTP-servern kräver verifiering.
  5. Stäng fönstret för att spara inställningarna.