Hur man skapar en e-postlista i webbmail

En e-postlista eller grupp som det också heter kan ni skapa direkt i er webbmail.

Innan du lägger upp en ny e-postlista så kan du börja med att lägga upp de e-postadresser som ska användas och detta gör du genom att välja Adressbok högst upp till höger och sedan klickar du på ikonen för att skapa en ny kontakt i den vänstra spalten av sidan.

Detta gör du upprepade gånger för att lägga till samtliga e-postadresser i adressboken.

För att sedan lägga till dessa adresser i grupper så klickar du på Plustecknet längst ned till vänster i din webbmails adressboksfönster.

Ange sedan ett lämpligt namn för din första grupp och klicka på Enter på ditt tangentbord.

Markera nu återigen din första adresslista som oftast heter Personliga adresser eller den adresslista du vill hämta e-postadresser från.

Markera sedan de e-postadresser du vill inkludera i gruppen och dra dessa till din grupp.

Ett meddelande om att e-postadresserna har lagts till i din e-postlista ska nu visas i din webbmail.

Du ska nu se dessa adresser när du klickar på din grupp.

Nu kan du direkt börja att skicka ut meddelanden till din nya grupp.

Öppna upp ett nytt meddelande och skriv in de första bokstäverna i ditt gruppnamn. Ett förslag på gruppen kommer då att visas och antalet e-postadresser i gruppen syns inom parentes. Klicka bara på gruppnamnet och samtliga adresser i gruppen kommer då att läggas till som mottagare i fältet för mottagaradresser.