1. Home
  2. Loopia Sitebuilder
  3. Hur installerar jag Loopia Sitebuilder?

Hur installerar jag Loopia Sitebuilder?

I den här artikeln går vi igenom hur du enkelt installerar Loopia Sitebuilder med vår One click installer, samt hur du kommer igång med att bygga din hemsida.

Börja med att logga in i Loopia Kundzon (https://www.loopia.se/loggain/) och därefter väljer du ”Starta en hemsida, blogg eller webbutik”

Välj sedan ”Bygg en hemsida med Loopia Sitebuilder”

Här väljer du enkelt i rullgardinen vilken domän du önskar att installera Loopia Sitebuilder samt vilket paket du önskar att använda på webbplatsen. Klicka på ”Verkställ” för att påbörja installationen.

Klicka på ”Välj utseende och börja bygga din hemsida” för att komma igång.

Nu när du har installerat kommer du till Loopia Sitebuilder installationsguide. Du kommer att välja en webbplatsmall och fylla i den grundläggande informationen om din webbplats.

1. Välj en webbplatsmall

Våra mallar är fyllda med standardinnehåll som bilder och textstycken. Allt detta innehåll kan ändras, men det kan vara praktiskt att välja en mall som matchar ditt företag och vi har lagt alla mallar i kategorier.

När du klickar på en mall kan du se den i full skala. Förhandsgranska den på olika enheter genom att klicka på respektive knapp. Du kan gå tillbaka till mallgalleriet för att välja en annan mall genom att klicka på Tillbaka i det övre vänstra hörnet.

När du har valt mallen ser du en välkomstsida. Klicka på Kom Igång för att fortsätta med Loopia Sitebuilder installationsguide eller hoppa över den genom att klicka på knappen
Hoppa över välkomstprocessen.

Steg 2. Ange webbplatsens namn

I det här steget kan du ange hemsidans namn. Skriv in ditt webbplatsnamn i fältet och klicka på Fortsätt.

Steg 3: Lägg till din företagsinformation

Det enda obligtoriska fältet du behöver ange i det här steget är ditt företags e-postadress. Att fylla i alla fält i formuläret hjälper dig dock att förinställa vissa mallelement.

När du har slutfört stegen ovan och klickat på Slutför Installationen kommer du att omdirigeras till Loopia Sitebuilder.

Din nya hemsida har en grundläggande layout: sidhuvud, flera innehållsblock med demobilder och platshållartext och en sidfot. Nu kan du helt koncentrera dig på att lägga till ditt eget innehåll och ytterligare block om det behövs.