Google analytics i Loopia Sitebuilder

Denna guide gäller för Sitebuilders installerade efter 2020-06-23

I Loopia Sitebuilder version Large och uppåt finns möjligheten att lägga till egen spårningskod för Google Analytics.

Du hittar denna funktion i Sitebuilder-verktyget under ”Hemsida–>Inställningar”
Där kan du sedan lägga in egen kod under ”Anpassad kod”
Du kan lägga kod i <head> eller i <body> på sidan.

Om du har Small eller Medium-versionen av Sitebuilder kan du ej lägga in Analytics-kod på din sida. Du har däremot tillgång till Sitebuilders egna besöksstatistik under menyvalet ”Hemsida–>Analyser”.