1. Home
  2. Loopia Sitebuilder
  3. Använd AI i Loopia Sitebuilder (beta)

Använd AI i Loopia Sitebuilder (beta)

Från den 11:e mars 2024 kan du ta hjälp av AI när du bygger din webbplats i vår Loopia Sitebuilder.
AI-tjänsterna kommer att utvecklas i rask takt under året och nya funktioner kommer att läggas till i denna guide.
Då AI-funktionerna är i en beta-version kan funktioner ändras, flyttas eller tas bort beroende på den feedback vi får från er kunder.

AI-funktionerna kan nyttjas obegränsat i Sitebuilder Large. I övriga paket kan du testa respektive funktion en gång. I din Loopia kundzon kan du snabbt och enkelt uppgradera din sitebuilder till Large och ta del av alla dessa funktioner.

Skapa en ny webbplats med hjälp av AI-assistenten

Med hjälp av vår AI-assistent kan du snabbt få en snygg webbsida med förifyllda texter och en design som matchar din verksamhet.

När du ska skapa webbsidan kommer du att uppmanas att skriva en beskrivning av din verksamhet. Ju utförligare du fyller i denna information desto mer kommer sen AI att kunna bygga din sida med texter och funktioner. Denna beskrivning kommer även att användas när du vill skapa fler sidor till din webbplats. Du kan här också ladda upp ditt företagslogga, ange öppettider och eventuella länkar till sociala medier. All denna information går att ändra i efterhand om man så önskar.

Skapa om ett block med hjälp av AI

Dina sidor i Loopia Sitebuilder är uppbyggda med så kallade block. Dessa block innehåller en specifik design med texter/bilder utefter dina önskemål. Med hjälp av AI kan du snabbt regenerera om dessa block, text för att få annan text, design eller bilder. Markera bara det block du vill regenerera och klicka på knappen.

Skapa fler sidor med hjälp av AI

I dina Sitebuilderpaket ingår möjligheten att ha olika antal sidor. Med hjälp av AI kan du skapa fler sidor. Dessa kommer då att skapas med samma design som övriga sidor och även direkt få texter förifyllda. Allt för att du så snabbt som möjligt ska kunna komma igång och publicera din webbsida i Sitebuildern.

Lägga till eller ändra en verksamhetsbeskrivning på en befintlig sida

Om din webbsida i Loopia Sitebuilder är byggd utan AI kan du i efterhand lägga till en verksamhetsbeskrivning. Denna beskrivning kommer sedan att kunna användas för att skapa nya sidor eller generera block på sidan.
Du gör detta under din webbsidas inställningar i redigeringsverktyget.

Fler AI-funktioner?

Under 2024 kommer vi kontinuerligt att lägga till fler AI-funktioner i din Loopia Sitebuilder. Har du önskemål eller feedback får du gärna skicka ett meddelande till feedback@loopia.se