1. Home
  2. Loopia Sitebuilder
  3. Loopia Sitebuilder: Sökmotoroptimering (SEO)

Loopia Sitebuilder: Sökmotoroptimering (SEO)

Det är viktigt för sökmotoroptimering att titeln på varje sida beskriver vad den handlar om och att metabeskrivningen uppmuntrar besökare att klicka på din sida. Titeln (1) och metabeskrivningen (2) visas i sökresultaten så här:

Så här kan du skapa en Titeltagg, Metabeskrivning och lägga till Metanyckelord.

1. Börja med att navigera till Sidansvarig-menyn.
  2. I listan över dina sidor väljer du den du önskar att redigera och klickar på Kugg hjulsikonen för att öppna Inställningar för sidan.

3. När du klickar på Kugghjulsikonen öppnas ett nytt fönster sedan klickar du på Sökmotoroptimering.

Här kan du enkelt redigera sidbeskrivningen och sidtiteln på det sätt som den kommer att ses i sökresultaten. Du kan även förhindra att din sida indexeras av sökmotorer genom att markera kryssrutan för ”Dölj denna sida i sökresultaten”