1. Home
  2. Wordpress
  3. Ladda upp en SVG-fil i WordPress

Ladda upp en SVG-fil i WordPress

Som standard är det ej möjligt att ladda upp SVG-filer direkt till din WordPress-sida. Detta är en säkerhetsåtgärd då det tex kan laddas script via dessa filer och vid ett eventuellt säkerhetshål på din sida kan detta nyttjas av de som gör intrånget.

Om man vill nyttja SVG-filer kanman dock göra detta genom att först installera ett plugin/tillägg i WordPress som möjliggör detta.

Vi rekommenderar i nuläget (September 2020) tillägget SVG Support. Genom att installera och aktivera detta tillägget i din WordPress kommer du att kunna ladda upp SVG-filer.